1b-qi9vpwqfhyce186l2sufx3o1limqgnn1xepbccp3k4

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Στο πρώτο για το 2024 διαδικτυακό σεμινάριο (webinar), την Τρίτη 06  Φεβρουαρίου 2024 στις 20:00, ο Ενδοδοντολόγος Χάρης Μπελτές, θα παρουσιάσει το θέμα: «Καθημερινές ιστορίες ενδοδοντικής τρέλας: Η χειρουργική προσέγγιση». Το webinar αποτελεί συνδιοργάνωση του Συλλόγου Ελλήνων Ενδοδοντολόγων και του Οδοντιατρικού Συλλόγου Βοιωτίας και αποδίδει 1,5 Μόρια Επαγγελματικής Επιμόρφωσης Οδοντιάτρων (ΜΕΕΟ) της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας και 1,5 CPD Credit Hour. Η γλώσσα διεξαγωγής του  webinar θα είναι η ελληνική.

Η παρακολούθηση είναι δωρεάν και ελεύθερη για όλους, ενώ οι εγγραφές πραγματοποιούνται παρακάτω.

Περίληψη 

«Καθημερινές ιστορίες ενδοδοντικής τρέλας: Η χειρουργική προσέγγιση»

Κάθε τεχνολογική και επιστηµονική εξέλιξη στην Ενδοδοντολογία σκοπεύει στην διατήρηση του δοντιού στο φραγµό µέσω της εφαρµογής σύγχρονων θεραπευτικών µεθόδων. Οι νέες τεχνικές αξιολόγησης και θεραπείας δηµιουργούν θέσεις και αντιπαραθέσεις, µε συνέπεια η επιλογή ενός, κοινά αποδεκτού, σχεδίου θεραπείας να µην είναι πάντοτε εφικτή. Το δίλληµα κατά την λήψη απόφασης και οι δυσκολίες κατά την θεραπευτική και επανορθωτική αντιµετώπιση γίνεται µεγαλύτερο σε δόντια µε αµφίβολη πρόγνωση λόγω παθολογικής κατάστασης και οριακής οδοντικής ουσίας, ειδικότερα σε περιπτώσεις που έχει προϋγηθεί η ενδοδοντική θεραπεία.

Η χειρουργική ενδοδοντία που γίνεται µε τις σύγχρονες µεθόδους µικροχειρουργικής οδηγεί σε προβλέψιµα θεραπευτικά αποτελέσµατα, ακόµα και σε οπίσθια δόντια, όταν η επιλογή περιστατικών γίνει µε αυστηρά κριτήρια και αξιολογηθούν προσεκτικά όλοι οι αιτιολογικοί και προγνωστικοί παράγοντες. Θα συζητηθούν διαδραστικά χαρακτηριστικές περιπτώσεις που αντιµετωπίζουµε καθηµερινά, άλλες φορές “ οριακά ” και άλλες φορές “ ηρωικά ”, µε σκοπό να τεθούν κλινικοί προβληµατισµοί που αφορούν την διατήρηση, την λειτουργική αποκατάσταση και βιωσιµότητα των δοντιών. Μπορούµε τελικά να προβλέψουµε το απρόβλεπτο; Πως ένα τέτοιο ερώτηµα µπορεί να απαντηθεί όταν η πρόγνωση ενός ενδοδοντικά θεραπευµένου δοντιού χαρακτηρίζεται από λέξεις όπως: αµφίβολη, απρόβλεπτη, δυσµενής, βραχυχρόνια, κακή; Είναι τότε που ξεκινάνε οι καθηµερινές ιστορίες ενδοδοντικής “ τρέλας ”…

Σύντομο Βιογραφικό 

Ο Χάρης Μπελτές, αποφοίτησε το 2003 από την Οδοντιατρική Σχολή, Α.Π.Θ. Το διάστημα 2003 με 2006 πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Εργαστήριο της Ενδοδοντολογίας, Α.Π.Θ. και στην συνέχεια, το 2006  έως το 2008 εξειδικεύτηκε στην Οδοντοφατνιακή Χειρουργική και Χειρουργική Εμφυτευματολογία, στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου της Σκωτίας. Το 2016 αναγορεύτηκε διδάκτορας του Α.Π.Θ. και το 2017 διορίστηκε ως πανεπιστημιακός υπότροφος στο προπτυχιακό και μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, στο Εργαστήριο της Ενδοδοντολογίας, Α.Π.Θ.

Μέχρι σήμερα έχει δημοσιεύσει 20 εργασίες σε έγκριτα ξένα και ελληνικά περιοδικά και έχει παρουσιάσει περισσότερες από 30 εισηγήσεις ως ομιλητής και 50 ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Συμμετέχει ως εκπαιδευτής σε πρακτικά σεμινάρια και είναι κριτής σε διεθνή περιοδικά. Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής της Dentsply Sirona. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Θεσσαλονίκη ασχολούμενος αποκλειστικά με την Ενδοδοντία και την Χειρουργική Στόματος, με εξειδίκευση στην Μικροχειρουργική Ενδοδοντία.

Παρακαλούμε, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για την εγγραφή σας.

O Σύλλογος Ελλήνων Ενδοδοντολόγων και η Alpha Public Relations θα επιθυμούσαν  να σας αποστέλλει μέσω e-mail ενημερώσεις αναφορικά με παρόμοιες ενέργειες και εκδηλώσεις του. Τα στοιχεία επικοινωνίας σας θα τηρούνται από τον ΣΕΕ  και την APR για το σκοπό αυτό με όλα τα απαραίτητα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα ασφαλείας μέχρι την ανάκληση της συγκατάθεσής, η οποία μπορεί να γίνει οποτεδήποτε και δεν θα κοινοποιηθούν σε τρίτους, ούτε θα διαβιβασθούν εκτός ΕΕ. Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τα α. 13 επ. του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων (EE) 679/2016, έχετε τα εξής δικαιώματα ως προς τα προσωπικά σας δεδομένα: ενημέρωση, πρόσβαση, διόρθωση, διαγραφή, εναντίωση, περιορισμός της επεξεργασίας, φορητότητα, δικαίωμα καταγγελίας στην ΑΠΔΠΧ. Για την άσκηση των δικαιωμάτων σας μπορείτε να επικοινωνείτε με τον  ΣΕΕ στη διεύθυνση: info@greekendodontists.gr  & info@apr.com.gr