slideshow-gr

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Στο επόμενο διαδικτυακό σεμινάριο (webinar), την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 στις 20:00, ο Ενδοδοντολόγος Ανδρεάς Λουλουδιάδης, θα παρουσιάσει το θέμα: «Προετοιμασία για ενδοδοντική θεραπεία: Μαγειρεύοντας την επιτυχία». Το webinar αποτελεί συνδιοργάνωση του Συλλόγου Ελλήνων Ενδοδοντολόγων και του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λακωνίας και αποδίδει 1,5 Μόρια Επαγγελματικής Επιμόρφωσης Οδοντιάτρων (ΜΕΕΟ) της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας και 1,5 CPD Credit Hour. Η γλώσσα διεξαγωγής του  webinar θα είναι η ελληνική.

Η παρακολούθηση είναι δωρεάν και ελεύθερη για όλους, ενώ οι εγγραφές πραγματοποιούνται μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

 

Περίληψη 

«Προετοιμασία για ενδοδοντική θεραπεία: Μαγειρεύοντας την επιτυχία»

Μια μαγειρική συνταγή είναι σαν μια στρατηγική. Έχει οδηγίες και κατευθύνσεις, που μπορούν να μας δώσουν ένα ποιοτικό αποτέλεσμα. Η συνταγή για να έχει επιτυχία και να οδηγήσει σε ένα γευστικό φαγητό πέρα από τα βασικά συστατικά που πρέπει να αναμειχθούν μαζί χρειάζεται και θετική προσέγγιση, συγκεκριμένο στόχο και εμπνευσμένη δράση. Επιλέγοντας τη σωστή συνταγή για αρχή και στη συνέχεια ακολουθώντας την προσεκτικά, μπορούμε να αυξήσουμε σημαντικά τις πιθανότητές να φτιάξουμε ένα γευστικό πιάτο.

Σας θυμίζει μήπως κάτι αυτή η περιγραφή; Η ενδοδοντική θεραπεία μπορεί εύκολα να συγκριθεί με την εκτέλεση μιας συνταγής. Έχει σαφώς μια στρατηγική, έχει στάδια που είναι απαραίτητα να εκτελεστούν με τη σωστή σειρά, και φυσικά έχει και συγκεκριμένο στόχο με τελικό αποτέλεσμα την εξάλειψη των συμπτωμάτων του ασθενούς και τη διατήρηση του δοντιού στον φραγμό.

Τι είναι λοιπόν αυτό που οδηγεί σε ένα εξαιρετικό πιάτο; Τι αναδεικνύει το συνηθισμένο και το μετατρέπει σε υπέροχο και νόστιμο;

Είναι η επιλογή της σωστής συνταγής και η χρήση των κατάλληλων συστατικών. Έτσι και στην περίπτωση της ενδοδοντικής θεραπείας, η σωστή διάγνωση και σχεδιασμός ενός άρτιου σχεδίου θεραπείας είναι το σημείο εκκίνησης μιας επιτυχημένης θεραπείας. Μέσω των κατάλληλων διαγνωστικών πληροφοριών ένας κλινικός ιατρός μπορεί να βελτιώσει τα ποσοστά επιτυχίας της θεραπείας επιλέγοντας τα σωστά "συστατικά", την κατάλληλη τεχνική προπαρασκευής, ενδελεχή χημικομηχανικό καθαρισμό του ριζικού συστήματος και φυσικά μια σωστή έμφραξη.

Η δημιουργικότητα και η ικανότητα είναι προφανώς σημαντικοί παράγοντες. Μπορείτε να πάρετε δύο σεφ, να τους δώσετε τα ίδια υλικά, να τους πείτε να μαγειρέψουν το ίδιο πιάτο και ο ένας θα είναι πάντα καλύτερος από τον άλλο.

Η ικανότητα του οδοντιάτρου στην εκτέλεση της διαδικασίας είναι σαφώς κρίσιμη. Η εμπειρία και η εκπαίδευση είναι απαραίτητα συστατικά για την επίτευξη ενός επιτυχημένου αποτελέσματος. Ο Αριστοτέλης είχε πει ότι «η γνώση του εαυτού σου είναι η αρχή ολόκληρης της σοφίας».

Όπως λοιπόν στην προετοιμασία ενός γεύματος, έτσι και στην ενδοδοντική θεραπεία πρέπει να διαβάσουμε σωστά το περιστατικό, να οδηγηθούμε σε μια ακριβή διάγνωση και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουμε τα σωστά συστατικά που θα μας οδηγήσουν σε ένα νόστιμο αποτέλεσμα, μια επιτυχή ενδοδοντική θεραπεία. Με την παράβλεψη ενός συστατικού ή ενός σταδίου, το φαγητό μας θα βγει ανάλατο, άγευστο, μία αποτυχία.

Στο webinar αυτό, μέσω της μαγειρικής που λατρεύω, θα μιλήσουμε και θα αναφερθούμε στα βασικά συστατικά που είναι σημαντικά για την έκβαση μιας επιτυχημένης ενδοδοντικής θεραπείας, στα οποία συνήθως δεν δίνουμε τη σημασία και τη βαρύτητα που τους αρμόζει, αλλά χωρίς αυτά δεν μπορούμε να μιλήσουμε για επιτυχία ενδοδοντικής θεραπείας. Η διάγνωση, η κλινική εξέταση, η επιλογή του περιστατικού, οι προσδοκίες του ασθενούς, η γνώση και ικανότητα του οδοντιάτρου, και η τελική αποκατάσταση είναι κάποια από τα συστατικά που θα αναλύσουμε. Επίσης, θα αναφερθούμε και σε μικρά tips and tricks που θα μας δώσουν το κάτι παραπάνω στην επιτυχία της συνταγής μας.

 

Σύντομο Βιογραφικό 

Ανδρέας Λουλουδιάδης MSc, PGDip, DMD.

Αποφοίτησα το 2001 από την οδοντιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα στο Μπέρμιγχαμ, ΗΠΑ. Για 6 μήνες μετά την αποφοίτησή μου, εργάστηκα ως κλινικός συνεργάτης στο τμήμα Oral Diagnosis στο ίδιο πανεπιστήμιο, πριν επιστρέψω στην Ελλάδα για την υλοποίηση της στρατιωτικής μου θητείας. Το διάστημα 2002-2004 πραγματοποίησα μεταπτυχιακές σπουδές στο εργαστήριο της Ενδοδοντίας στο ΑΠΘ. Από το 2005 έως το 2010 συμμετείχα ενεργά στην κλινική και εργαστηριακή εκπαίδευση των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών στην κλινική της Ενδοδοντίας του ΑΠΘ, ως υποψήφιος διδάκτορας και επιστημονικός συνεργάτης. Το 2011 μετακόμισα στην Αγγλία όπου ζω και εργάζομαι τα τελευταία 13 χρόνια ως συνεργάτης σε διάφορες ιδιωτικές κλινικές στο αντικείμενο της Ενδοδοντίας. Το 2023 απέκτησα MSc στην Ενδοδοντία από το Πανεπιστήμιο της Σιένα στην Ιταλία.

Αποτελώ πιστοποιημένο μέλος της Ευρωπαϊκής Ενδοδοντικής Εταιρίας, μέλος της Βρετανικής Ενδοδοντικής Εταιρείας και του Συλλόγου Ελλήνων Ενδοδοντολόγων, και σύντομα μέλος της Αμερικανικής Ενδοδοντικής Εταιρείας. Πρόσφατα έγινα fellow μέλος του Παγκόσμιου Διαδικτιακού Ενδοδοντικού group Style Italiano Endodontics με ενεργές συμμετοχές και ομιλίες σε διάφορα συνέδρια, και από τον Ιανουάριο του 2024 αποτελώ μέλος του προγράμματος MSc of Advanced Endodontics του Πανεπιστημίου της Σιένα της Ιταλίας ως κλινικός συνεργάτης.

 

Παρακαλούμε, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για την εγγραφή σας.

Προσοχή:
Για την μοριοδότηση απαιτείται  η συμπλήρωση των πεδίων ΑΡ. ΜΗΤΡΩΟΥ και ΣΥΛΛΟΓΟΣ.
Χωρίς αυτά τα δύο πεδία συμπληρωμένα, δεν μπορεί να δοθεί μοριοδότηση.

O Σύλλογος Ελλήνων Ενδοδοντολόγων και η Alpha Public Relations θα επιθυμούσαν  να σας αποστέλλει μέσω e-mail ενημερώσεις αναφορικά με παρόμοιες ενέργειες και εκδηλώσεις του. Τα στοιχεία επικοινωνίας σας θα τηρούνται από τον ΣΕΕ  και την APR για το σκοπό αυτό με όλα τα απαραίτητα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα ασφαλείας μέχρι την ανάκληση της συγκατάθεσής, η οποία μπορεί να γίνει οποτεδήποτε και δεν θα κοινοποιηθούν σε τρίτους, ούτε θα διαβιβασθούν εκτός ΕΕ. Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τα α. 13 επ. του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων (EE) 679/2016, έχετε τα εξής δικαιώματα ως προς τα προσωπικά σας δεδομένα: ενημέρωση, πρόσβαση, διόρθωση, διαγραφή, εναντίωση, περιορισμός της επεξεργασίας, φορητότητα, δικαίωμα καταγγελίας στην ΑΠΔΠΧ. Για την άσκηση των δικαιωμάτων σας μπορείτε να επικοινωνείτε με τον  ΣΕΕ στη διεύθυνση: info@greekendodontists.gr  & info@apr.com.gr