slideshow3-gr-qkuwvrh7x7dup7qqta81z7w30361iolpqs13ockmdg

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Στο επόμενο διαδικτυακό σεμινάριο (webinar), την Τρίτη 19 Mαρτίου 2024 στις 20:00, ο Ενδοδοντολόγος Νέστορας Τζίμπουλας, θα παρουσιάσει το θέμα: «Λύνοντας τον γρίφο των απορροφήσεων στην ενδοδοντία». Το webinar αποτελεί συνδιοργάνωση του Συλλόγου Ελλήνων Ενδοδοντολόγων και του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αχαϊας και αποδίδει 1,5 Μόρια Επαγγελματικής Επιμόρφωσης Οδοντιάτρων (ΜΕΕΟ) της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας και 1,5 CPD Credit Hour. Η γλώσσα διεξαγωγής του  webinar θα είναι η ελληνική.

Η παρακολούθηση είναι δωρεάν και ελεύθερη για όλους, ενώ οι εγγραφές πραγματοποιούνται μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Περίληψη 

«Λύνοντας τον γρίφο των απορροφήσεων στην Ενδοδοντία»

Οι παθολογικές απορροφήσεις των οδοντικών ιστών αποτελούν ένα δυσνόητο φαινόμενο και πολλές φορές μπορούν να παρομοιαστούν με έναν «γρίφο» που καλείται ο οδοντίατρος να λύσει στην καθημερινή του κλινική πράξη. Μπορεί να εμφανιστούν με διαφορετικά κλινικά και ακτινογραφικά χαρακτηριστικά και να εξελιχθούν είτε στο εσωτερικό του δοντιού (Εσωτερικές απορροφήσεις) είτε στην εξωτερική επιφάνεια της ρίζας (Εξωτερικές απορροφήσεις). Ανεξαρτήτως όμως της θέσης και έκτασής τους, οι απορροφήσεις αποτελούν μη αντιστρεπτή προσβολή των οδοντικών ιστών που πολλές φορές συνοδεύονται από κλινικά συμπτώματα. Ωστόσο, αν δεν διαγνωστούν και αντιμετωπιστούν κατάλληλα και εγκαίρως μπορεί να οδηγήσουν μέχρι και στην απώλεια του προσβεβλημένου δοντιού. Για την καλύτερη πρόληψη, διάγνωση και ορθή αντιμετώπιση των απορροφήσεων είναι υψίστης σημασίας η κατανόηση της αιτιοπαθογένειας και εξέλιξης των διαφορετικών τύπων απορροφήσεων ώστε να μπορούμε προβούμε, όταν αυτό ενδείκνυται, στην κατάλληλη θεραπεία. Σκοπός του σεμιναρίου είναι να ενημερώσει τους οδοντιάτρους σχετικά με τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα και εξελίξεις που αφορούν την κλινική διαφοροδιάγνωση όλων των τύπων οδοντικών απορροφήσεων. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην κλινική προσέγγιση και παρουσίαση πρακτικών συμβουλών διάγνωσης και ορθής ενδοδοντικής προσέγγισης ώστε να βοηθήσει τελικά στη επίλυση του «γρίφου» των απορροφήσεων.

 

Σύντομο Βιογραφικό 

Ο Νέστωρ Τζίμπουλας αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) το 2009. Το 2013 εισήχθη στο τριετές πρόγραμμα εξειδίκευσης στην Ενδοδοντία στο ACTA University of Amsterdam στην Ολλανδία όπου και το ολοκλήρωσε με επιτυχία το 2016.

Από το 2016 και έπειτα εργάζεται σε κέντρο Ενδοδοντίας στη Χάγη της Ολλανδίας ενώ από το 2019 έχει επιστρέψει στο κέντρο της Αθήνας όπου και εργάζεται στο ιδιωτικό του Ενδοδοντολογικό ιατρείο και κέντρο αντιμετώπισης οδοντικού τραύματος “ROOTS” 

Εκτός από την κλασσική Ενδοδοντία, ο Δρ.Τζίμπουλας ασχολείται ιδιαίτερα με το κομμάτι του οδοντικού τραύματος. Είναι ο πρώτος Έλληνας Οδοντίατρος που έλαβε το διεθνές βραβείο Fellowship της International Association of Dental Traumatology (IADT) ενώ για τους Έλληνες συναδέλφους έχει επιμεληθεί της μετάφρασης στην Ελληνική γλώσσα των τελευταίων επίσημων κατευθυντήριων οδηγιών αντιμετώπισης του οδοντικού τραύματος της IADT (Dental Trauma Guidelines 2020) καθώς και της διεθνούς εφαρμογής πρώτων βοηθειών για οδοντικούς τραυματισμούς “ToothSOS” της IADT). Επίσης έχει ιδρύσει την ηλεκτρονική πλατφόρμα διαχείρισης oδοντικών τραυματισμών τόσο για ασθενείς όσο και για οδοντιάτρους, www.dentaltrauma.gr.

Έχει συμμετάσχει σε διάφορες ερευνητικές εργασίες που έχουν δημοσιευθεί σε αναγνωρισμένα διεθνή επιστημονικά περιοδικά, ενώ έχει πραγματοποιήσει ομιλίες και έχει συμμετάσχει σε επιστημονικά συνέδρια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό αναπτύσσοντας κλινικά θέματα που αφορούν τη διαχείριση του οδοντικού τραύματος, τη θεραπεία του πολφού και θεραπείες μονίμων δοντιών με αδιάπλαστα ακρορρίζια.

Παρακαλούμε, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για την εγγραφή σας.

Προσοχή:
Για την μοριοδότηση απαιτείται  η συμπλήρωση των πεδίων ΑΡ. ΜΗΤΡΩΟΥ και ΣΥΛΛΟΓΟΣ.
Χωρίς αυτά τα δύο πεδία συμπληρωμένα, δεν μπορεί να δοθεί μοριοδότηση.

O Σύλλογος Ελλήνων Ενδοδοντολόγων και η Alpha Public Relations θα επιθυμούσαν  να σας αποστέλλει μέσω e-mail ενημερώσεις αναφορικά με παρόμοιες ενέργειες και εκδηλώσεις του. Τα στοιχεία επικοινωνίας σας θα τηρούνται από τον ΣΕΕ  και την APR για το σκοπό αυτό με όλα τα απαραίτητα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα ασφαλείας μέχρι την ανάκληση της συγκατάθεσής, η οποία μπορεί να γίνει οποτεδήποτε και δεν θα κοινοποιηθούν σε τρίτους, ούτε θα διαβιβασθούν εκτός ΕΕ. Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τα α. 13 επ. του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων (EE) 679/2016, έχετε τα εξής δικαιώματα ως προς τα προσωπικά σας δεδομένα: ενημέρωση, πρόσβαση, διόρθωση, διαγραφή, εναντίωση, περιορισμός της επεξεργασίας, φορητότητα, δικαίωμα καταγγελίας στην ΑΠΔΠΧ. Για την άσκηση των δικαιωμάτων σας μπορείτε να επικοινωνείτε με τον  ΣΕΕ στη διεύθυνση: info@greekendodontists.gr  & info@apr.com.gr