slideshow

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Στο επόμενο διαδικτυακό σεμινάριο (webinar), την Τρίτη 27  Φεβρουαρίου 2024 στις 20:00, ο Ενδοδοντολόγος Ταξιάρχης Κοντογιάννης, θα παρουσιάσει το θέμα: «Διάνοιξη μυλικού θαλάμου: Από την κλασική θεωρία στη σύγχρονη κλινική προσέγγιση». Το webinar αποτελεί συνδιοργάνωση του Συλλόγου Ελλήνων Ενδοδοντολόγων και του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιώς και αποδίδει 1,5 Μόρια Επαγγελματικής Επιμόρφωσης Οδοντιάτρων (ΜΕΕΟ) της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας και 1,5 CPD Credit Hour. Η γλώσσα διεξαγωγής του  webinar θα είναι η ελληνική.

Η παρακολούθηση είναι δωρεάν και ελεύθερη για όλους, ενώ οι εγγραφές πραγματοποιούνται παρακάτω.

 

Περίληψη 

«Διάνοιξη μυλικού θαλάμου: από την κλασική θεωρία στη σύγχρονη κλινική προσέγγιση»

Ταξιάρχης Γ. Κοντογιάννης, DDS, MSc, Ενδοδοντολόγος, Επιστ. Συνεργάτης Εργαστηρίου Ενδοδοντίας Οδοντιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ

Η διάνοιξη του μυλικού θαλάμου παραδοσιακά αποτελεί ένα από τα πρώτα στάδια της ενδοδοντικής θεραπείας. Βασικός της σκοπός είναι η πρόσβαση που αποκτά ο κλινικός στο εσωτερικό της πολφικής κοιλότητας. Αν και πολλές φορές η σημασία που δίνεται είναι πολύ μικρότερη σε σχέση με τα υπόλοιπα στάδια, εντούτοις η σωστή διάνοιξη διευκολύνει όλα τα επόμενα βήματα της ενδοδοντικής θεραπείας. Ο έλεγχος της τερηδόνας, η αποκαταστασιμότητα του δοντιού, ο εντοπισμός και η προετοιμασία των στομίων των ριζικών σωλήνων κι ο έλεγχος της διαβατότητας είναι μόνο μερικά από τα βήματα στα οποία η σωστή διάνοιξη έχει κρίσιμο ρόλο. Σκοπός της παρούσας διαδικτυακής παρουσίασης είναι η ανάδειξη των αρχών της διάνοιξης ξεκινώντας από τα παραδοσιακά σχήματα μέχρι τις σύγχρονες προσεγγίσεις ελάχιστης παρασκευής, το πώς αυτές επηρεάζουν τα επόμενα στάδια της ενδοδοντικής θεραπείας, τα σημεία κλινικής προσοχής, τα ανεπιθύμητα συμβάματα και πώς μπορεί να τα αποφύγει ο κλινικός.

 

Σύντομο Βιογραφικό 

Ο Ταξιάρχης Γ. Κοντογιάννης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1990. Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2014, κατά τη διάρκεια της οποίας υπήρξε υπότροφος του κληροδοτήματος Α. Παπαδάκη του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2018 ολοκλήρωσε το τριετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα ειδίκευσης στην Ενδοδοντία της Οδοντιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τη χρονική περίοδο 2018-19 αποτέλεσε μέλος του τμήματος Ενδοδοντίας του Οδοντιατρείου Φρουραρχείου Αθηνών (ΟΦΑ). Από το 2019 ως σήμερα παραμένει ως συνεργάτης του Εργαστηρίου Ενδοδοντίας της Οδοντιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ταυτόχρονα διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο αποκλειστικής ενασχόλησης με την Ενδοδοντολογία. Από το 2023 εργάζεται παράλληλα ως Ενδοδοντολόγος στο οδοντιατρικό κέντρο Αθηνών του ταμείου υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας (ΤΥΠΕΤ). Έχει συμμετάσχει σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια με ερευνητικές εργασίες, ενώ έχει συμμετάσχει στη δημοσίευση  ερευνητικών εργασιών σε Ελληνικά κι διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Έχει διατελέσει, κατόπιν προσκλήσεως, κριτής σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ενδοδοντολόγων από το 2019.

 

Παρακαλούμε, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για την εγγραφή σας.

Προσοχή:
Για την μοριοδότηση απαιτείται  η συμπλήρωση των πεδίων ΑΡ. ΜΗΤΡΩΟΥ και ΣΥΛΛΟΓΟΣ.
Χωρίς αυτά τα δύο πεδία συμπληρωμένα, δεν μπορεί να δοθεί μοριοδότηση.
Η φόρμα θα πρέπει να συμπληρωθεί με λατινικούς χαρακτήρες.

O Σύλλογος Ελλήνων Ενδοδοντολόγων και η Alpha Public Relations θα επιθυμούσαν  να σας αποστέλλει μέσω e-mail ενημερώσεις αναφορικά με παρόμοιες ενέργειες και εκδηλώσεις του. Τα στοιχεία επικοινωνίας σας θα τηρούνται από τον ΣΕΕ  και την APR για το σκοπό αυτό με όλα τα απαραίτητα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα ασφαλείας μέχρι την ανάκληση της συγκατάθεσής, η οποία μπορεί να γίνει οποτεδήποτε και δεν θα κοινοποιηθούν σε τρίτους, ούτε θα διαβιβασθούν εκτός ΕΕ. Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τα α. 13 επ. του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων (EE) 679/2016, έχετε τα εξής δικαιώματα ως προς τα προσωπικά σας δεδομένα: ενημέρωση, πρόσβαση, διόρθωση, διαγραφή, εναντίωση, περιορισμός της επεξεργασίας, φορητότητα, δικαίωμα καταγγελίας στην ΑΠΔΠΧ. Για την άσκηση των δικαιωμάτων σας μπορείτε να επικοινωνείτε με τον  ΣΕΕ στη διεύθυνση: info@greekendodontists.gr  & info@apr.com.gr