2η ΥΒΡΙΔΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ

Αμφιθέατρο Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center

ΑΓΓΕΙΑΚΗ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΙΣΧΑΙΜΙΑΑΓΓΕΙΑΚΗ
ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ
ΙΣΧΑΙΜΙΑ

19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ

Χαιρετισμός προέδρου

Δεν αποτελεί μυστικό ότι στον δυτικό κυρίως κόσμο, αλλά βεβαίως όχι μόνον εκεί, η καρδιαγγειακή νόσος βρίσκεται στις πρώτες θέσεις όσον αφορά την αιτία θανάτου αλλά και την νοσηρότητα. Ιδιαίτερα δε, η αγγειακή εγκεφαλική ισχαιμία που από αρχαιοτάτων χρονών εκδηλούμενη σαν εγκεφαλικό, αποτέλεσε θεόσταλτη τιμωρία ή Ολύμπιο όπλο, παρέμενε μέχρι και σχετικά πρόσφατα μια νομοτελειακή μάστιγα. Η πρόοδος της ιατρικής μας επέτρεψε να κατανοήσουμε την αιτιοπαθογένεια της αγγειακής νόσου και μας έδωσε δυνατότητες πρόληψης αλλά και θεραπευτικής παρέμβασης.

Τις τελευταίες δεκαετίες η Αγγειακή Εγκεφαλική Ισχαιμία (ΑΕΙ) αντιμετωπίζεται και κυρίως προλαμβάνεται χειρουργικά, επεμβατικά και με συντηρητικά μέσα. Στην ημερίδα αυτή θα αναλυθούν όλα τα νεότερα δεδομένα σχετικά με την θεραπευτική προσέγγιση και θα απαντηθούν ερωτήματα έτσι ώστε οι συμμετέχοντες ιατροί να μπορέσουν να προσεγγίσουν το πρόβλημα της ΑΕΙ με σύγχρονη και κυρίως τεκμηριωμένη γνώση με κύριο σκοπό την σωστή αντιμετώπιση του ασθενούς.

Σας καλώ όλους να συμμετέχετε σε αυτήν την ημερίδα και ευελπιστώ ότι με την ενεργή παρουσία σας θα συμβάλλετε στην επιτυχία της.

Αναστάσιος Χρονόπουλος
Πρόεδρος 2ης ημερίδας "Αγγειακή Εγκεφαλική Ισχαιμία"

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Στείλτε το ερώτημά σας χρησιμοποιώντας
την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας

    Ευχαριστίες 

    Η οργανωτική επιτροπή εκφράζει ευχαριστίες στις παρακάτω εταιρείες για την πολύτιμη συμβολή τους.